(Video) Bayi 10 Bulan Maut Jatuh Eskalator Setelah Terlepas Daripada Pangkuan Ibu Dan Bapanya Yang Leka Berselfie


Seorang bayi perempuan berusia 10 bulan maut terjatuh daripada eskalator ketika ibu dan bapanya sibuk berswafoto. Bayi itu dikatakan terlepas daripada pangkuan ibunya dalam satu kejadian yang berlaku di India.

Dalam satu rakaman kamera pengawasan litar tertutup, pasangan itu dilihat sedang berswafoto di hadapan sebuah kedai berdekatan dengan eskalator teserbut. Mereka kemudian beredar sebelum menuju ke eskalator untuk ke kedai seterusnya.


Katika itu, wanita tersebut dilihat memangku anaknya dengan menggunakan sebelah tangan sebelum bayi malang tersebut tercampak ke luar eskalator. Mereka dilihat cemas dan orang ramai bergegas untuk menghulurkan bantuan.

Menurut seorang peniaga yang menjadi saksi kejadian, dia mendakwa melihat suami itu mengajak isterinya berswafoto ketika hendak menaiki eskalator tersebut. Tiba-tiba, wanita itu dilihat hilang keseimbangan dan ketika itulah kejadian tersebut berlaku.

Rakaman itu menunjukkan bayi itu pada mulanya terhantuk pada palam besi sebelum jatuh diantara celah-celah eskalator dengan tepi lantai.


Para peniaga yang panik juga dilihat mengkerumuni tempat kejadian untuk melihat apa yang berlaku.

Bayi itu kemudian dikejarkan hospital namun disahkan telah meninggal dunia. Pihak polis yang hadir ke lokasi kejadian kini sedang menjalankan siasatan.


''Ia jelas satu kemalangan.

''Pihak keluarga bayi malang itu enggan mengambil sebarang tindakan memandangkan ia adalah kemalangan,'' kata pihak berkuasa.

Pasangan itu dikatakan baru sahaja menjalani pemeriksaan kesihatan di klinik berdekatan sebelum mengambil keputusan untuk bersiar-siar di dalam pasar raya tersebut.


Ia adalah kejadian kedua dalam masa terdekat apabila seorang kanak-kanak maut terjatuh dari pangkuan ibunya dari tingkat dua, di Mumbai.
Sumber : Dailymail

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.