6 Kisah Seram Yang Diadaptasi Dari Kisah BenarTahukah anda terdapat beberapa filem seram antarabangsa berdasarkan kisah sebenar? Tapi kalau anda kata filem-filem ni tak cukup seram untuk anda, baik fikir balik.
Berikut merupakan antara filem seram yang diinspirasikan dari kisah-kisah benar.1. The Exorcist (1973)

Screen Shot 2016-06-29 at 3.54.38 PM

Filem ini berdasarkan buku yang mengisahkan tentang seorang kanak-kanak lelaki bernama Roland Doe yang dirasuk iblis apda tahun 1949. Ianya terlalu mengerikan sehingga ada saksi yang menulis kisah tersebut berdasarkan kejadian.
2. The Amityville Horror (2015)

The-True-Conjuring7

Kisah ini berdasarkan kejadian yang berlaku dalam sebuah rumah baru yang didiami oleh sebuah keluarga bernama Lutz di Amityville pada tahun 1975. Kejadian ini berlaku di rumah bernombor 112, Ocean Avenue.
3. The Exorcism Of Emily Rose (2005)

anneliese-michel

Filem ini berdasarkan kisah Anneliese Michel, remaja berusia 17 tahun yang dikatakan dirasuk oleh syaitan pada tahun 1968. Upacara menghalau syaitan dilakukan namun dia dikatakan mati selepas upacara itu selesai. Salah satu babak dalam filem berkenaan dikatakan merupakan rakaman asal ketika menghalau syaitan.
4. The Possession (2012)

Screen Shot 2016-06-29 at 3.55.01 PM

Sebuah kotak dybukk yang dibeli melalui Ebay dikatakan berhantu. Sesiapa yang memilik kotak tersebut akan berdepan dengan benda-benda paranormal.
5. Anabelle (2014)

The-True-Conjuring9

Anak patung tersebut dikatakan berpuaka. Roh budak yang mati dibunuh telah melekat pada anak patung tersebut sehingga membunuh seorang daripada rakan Donna dan Angie. Sehingga kini, anak patung Annabelle disimpan rapi dan tidak boleh dikeluarkan atau disentuh oleh sesiapapun walaupun kotak tempat simpanannya. Satukejadian aneh berlaku kepada orang yang mengejak patungitu di muzium akan berhadapan dengan mereka hampir maut 

Dan cerita itu berterusan dengan anak patung memiliki paling menakutkan di sana dahulu. Ia juga benar bahawa orang-orang yang mengejek anak patung di muzium yang dihadapi hampir mati atau kemalangan maut. Ketakutan? Begitu juga kita6. The Conjuring

The-True-Conjuring3

The Conjuring menceritakan tentang pasangan penyiasat paranormal, Ed dan Lorraine Warren yang diminta untuk menolong mengusir hantu dari sebuah rumah milik keluarga Perron. Semua kisah dalam cerita tersebut merupakan kisah sebenar, terutama tentang boneka Annabelle pada awal filem tersebut.

Ed dan Lorraine Warren, pasangan suami isteri yang merupakan penyiasat paranormal dan menurut mereka ini kes ini paling sukar untuk mereka selesaikan.

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.