Gambar Sekitar Tragedi Garut Tewaskan Puluhan Kanak Kanak


Gambar Sekitar Tragedi Garut Tewaskan Puluhan Kanak Kanak|Jawa tengah:Hanya isak tangis pilu ahli keluarga menyelubungi hospital garut apabila mangsa mangsa banjir lumpur yang melanda kota itu di evakuasi untuk mengetahui identitinya.
Jumlah mangsa semakin bertambah hingga dini hari hari kamis 09.22.2016,mangsa yang sudah dikenal pasti berjumlah 23 orang sementara mangsa yang hilang di anggarkan berjumlah puluhan orang,lebih memilukan kebanyakan mangsa adalah kanak kanak yang masih di bawah umur.
Kepala Bidang Humas Polda Jabar Kombes Pol Yusri Yunus melalui siaran media mengatakan banjir yang berlaku pada 09.21.2016 jam 10 malam itu berpunca dari luapan Sungai Cimanuk yang saat ini dalam status darurat meluap ke perumahan warga.

Hingga kini tim sar yang dibantu oleh orang awam masih meneruskan pencarian,mayat terkini yang di jumpai adalah mayat seorang  kanak kanak wanita yang berusia sekitar 8 tahun ditemui 300 meter dari jarak rumahnya.

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.