Warga Emas Meninggal Dunia Ketika Tonton Perlawanan Chong Wei Menentang Lin DanIPOH: Seorang warga emas meninggal dunia ketika menonton perlawanan antara Lee Chong Wei dan Lin Dan dalam perlawanan separuh akhir badminton perseorangan lelaki di Rio baru-baru ini.

Kejadian itu disahkan oleh Pengarah Kesihatan Negeri Perak, Datuk Dr. Juita Ghazalie yang berkata mangsa dikenali sebagai Lum Wah Wong, 64, dari Papan di sini.

"Paramedik dari Hospital Batu Gajah mengesahkan mangsa meninggal semasa menonton badminton di rumahnya," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Menurut Bernama, mereka difahamkan bahawa Lum yang menonton di rumah kakanya bersorak ketika Chong Wei dan Lin Dan masing-masing terikat pada kedudukan 20-20 pada set penentuan sebelum dia tiba-tiba jatuh dan meninggal kira-kira 8.55 malam.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah, ACP Mohd Nasri Omar mengesahkan kematian tersebut dan berkata mangsa mempunyai masalah jantung.

"Berdasarkan laporan doktor, mangsa mati disebabkan jantung. Memang mangsa ada menerima rawatan jantung," katanya.

Sumber : mStar Online

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.