GTA Dunia Nyata? Lelaki Buat U-Turn Semata-Mata Mahu Langgar Kereta Dari Depan Bertalu-Talu Untuk 'Balas Dendam'

China - Satu rakaman dramatik yang merakamkan aksi tegang satu pergaduhan di atas lebuhraya di wilayah Guandong di sini menjadi viral di media sosial sehingga ada yang menyifatkan adegan di dalam video itu seolah-olah seperti permainan video 'Grand Theft Auto' (GTA).

Menerusi rakaman video itu, kelihatan sebuah kereta putih tiba-tiba masuk ke 'lane' kiri dan berhenti secara tiba-tiba, menyebabkan kereta di belakangnya terlanggar bahagian belakang kereta itu.

Bermula dari itu, bermula episod pergaduhan besar di atas lebuhraya tersebut.

Detik tegang bermula apabila pemandu kereta putih terbabit keluar dari kereta dan melompat ke atas bonet hadapan kereta yang melanggarnya.

Lebih teruk, lelaki terbabit kemudian masuk semula kedalam kereta putih itu, membuat pusingan U dan melanggar kereta itu dari hadapan beberapa kali. Ouch.


Selepas beberapa siri pelanggaran kejam itu, seorang lelaki yang dipercayai pemandu kereta yang dilanggar muncul di dalam video itu dengan memukul cermin hadapan kereta berkenaan dengan kayu besbol.
Video tersebut menjadi viral di Weibo dan menimbulkan persoalan tentang undang-undang yang disifatkan 'tidak cukup' untuk mengajar pengguna jalan raya supaya lebih berhemah.

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.