PERSENDA AGAMA : Namewee Muatnaik Video Terbaru "Oh My God"

Alahai si bahalol sorang ni. Susah sangat ke IS nak cari dia? Kurang ajar dan kebiadapan yang tidak berkesudahan. Orang seperti inilah yang sepatutnya menjadi sasaran IS. Bukan setakat Islam, habis semua agama dipersendakannya! Lahanat!

Memetik SUMBER, Penyanyi rap, Namewee, yang sebelum ini mempersendakan lagu Kebangsaan, Negaraku, sekali lagi menunjukkan kebiadapan dan mencetuskan kontroversi apabila menghasilkan muzik video ‘Oh My God’ yang dianggap menghina pelbagai agama, termasuk Islam.

Klip muzik video empat minit yang diarah dan dihasilkan dengan penampilan khas pemuzik Taiwan yang dikenali sebagai Nine-One-One itu dimulai dengan laungan azan, koir gereja, pukulan gong meditasi Buddha dan loceng kuil Hindu.
Dia yang sebelum ini juga menimbulkan kontroversi apabila menyuruh orang Melayu tinggal di hutan, turut menggunakan istilah seperti Allah, Namo Amitabha, Hellelujah dan Om Mani Padme Hum, ketika menyanyi rap dalam klip video itu.
Klip video itu dimuat naik semalam.
Dalam satu klip video berjudul ‘Tokok’ dia menjelaskan keputusannya menyiarkan klip video ‘Oh My God’ bertujuan menggalakkan keharmonian agama di negara ini.
“Perkara yang paling sukar ialah video itu mungkin akan diharamkan di Malaysia. Anda akan memahami selepas anda menonton muzik video itu.
“Kami hanya mahu menggalakkan keharmonian dalam semua agama. Banyak negara berhadapan isu-isu agama…ada juga beberapa negara yang mempunyai konflik berterusan tanpa perdamaian,” katanya.
Keharmonian bukan dengan cara mempersendakan agama beb! Banyak lagi caranya....

Firman Allah S.W.T yang bermaksud :

Jauhilah diri daripada orang yang menjadikan agama sebagai permainan dan hiburan. Mereka pula telah terpedaya dengan kehidupan dunia dan peringatkanlah mereka dengan Al-Quran supaya mereka tidak terjerumus ke neraka di akhirat disebabkan perbuatan mereka yang keji dan buruk. Tidak ada pelindung dan pemberi syafaat kecuali Allah. Sekiranya mereka hendak membebaskan dirinya dengan segala jenis penebusan, semuanya tidak diterima lagi. Mereka ini adalah golongan yang dijerumuskan ke dalam neraka dengan sebab usaha mereka. Mereka diberi minuman dengan air panas yang menggelegak dan ditimpakan azab disebabkan mereka kufur.

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.