Hati-Hati, Elakkan Dari Memakai 'Contact Lens' Tanpa Usul Periksa


Untuk cantik ada manusia sanggup lakukan apa saja, ada yang sanggup berhabisan beribu ringgit, ada yang sanggup lakukan pembedahan dan ada yang sanggup memasukkan 'benda' palsu dalam badan mereka.

Pernah juga kita dengar, ada mereka meninggal kerana taksub untuk kurus gara-gara sedut lemak, untuk nak cantik tidak salah, tapi jangan 'over' sehingga mendatangkan kesan kepada kita.

Selain itu, pastikan produk atau perkhidmatan yang kita guna itu selamat, diiktiraf dan terbukti, iai bagi mengelakkan sesuatu yang tidak diingin berlaku. Dari hendak cantik terus jadi tak cantik.

Dikongsikan oleh seorang wanita bernama MizDya Nieya, pada tahun lalu di mana dia telah mengalami masalah mata gara-gara selalu memakai  'contact lens'


Berdasarkan perkongisan itu, seorang pelajar perubatan bernama Hanis Kamel memberikan nasihat cara pemakaian contact lens dengan betul dan tips-tips yang berguna.

- Siakapkeli.my

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.