Gambar Dan identiti Mangsa Kembar Kemalangan Maut Di Gua Musang.


7 sekeluarga yang dalam perjalanan balik kekampung halamannya untuk manyambut hari raya di kampung kubang badak,kedai lalat kota bharu tidak kesampaian apabila mereka terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di gua musang awal pagi semalam.

Dalam kemalangan tersebut hanya seorang yang terselamat muhammad aqil aliuddin mohammad firdaus yang masih berumur 3 tahun kini di rawat di hospita gua musang.

Mangsa lainnya adalah ustad amin firdaus 29dr sk permas jaya 5.isterinya ustazah mursyida Mursyida Ahmad Latif 29 dr smk pasir gudang 3. seorang anaknya bersama 4 ahli keluarga yang lain turut terkorban termasuk kembar mursyidah, Munira Ahmad Latif beserta suaminya mahat 37 dan anak mereka rifki sebulan dan raidatul syazwani abdullah 4 tahun.

Muhammad aqil aliuddin mohammad firdaus adalah anak dari pasangan ustad amin firdaus dan ustazah mursyida Ahmad Latif dan nurhana jannati lima bulan adalah adiknya.

Keenam-enam jenazah dikebumikan dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Furqon, Kubang Badak di sini kira- kira jam 6 petang.

Jenazah Mursyida Ahmad Latfi suaminya, Mohd Amin Firdaus Zakaria dan Munirah, serta anak- anak mereka tiba di rumah mereka kira- kira jam 4.25 petang diiringi pasukan polis pengiring dari Gua Musang.

Anak Mursyida yang cedera, Mohd Akil Aliyuddin Mohd Amin turut mengiringi upacara pengkebumian kedua ibu bapanya.
Turut hadir terakhir, Adun Tawang, Datuk Hassan Mahmood dan Exco kerajaan negeri, Mumtaz Md Nawi.

Bapa arwah Mursyida dan Munirah, Ahmad Latfi dan isterinya, Rafziah Abu Bakar kelihatan tenang menerima kunjungan orang ramai yang memberikan penghormatan terakhir kepada jenazah anak, menantu dan cucunya.
loading...
wartawan jalanan

Share this

Related Posts

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.