Aku Terpaksa Bakar Cincin Dan Baju Pengantin Ini.

Aku terpaksa bakar baju pengantin ini dan terpaksa hancurkan cicin pernikahan ini supaya kenangan tidak lagi di ingati, aku tak kuat nak menempuhinya, beratnya dugaanmu ya Allah” itulah luahan seorang lelaki yang tidak jadi kahwin dengan kekasihnya di bulan yang penuh dengan rahmat ini setelah di rancang sekian lama.

Sebelumnya di fahamkan kedua-dua belah keluarga sudah menetapkan tarikh perkahwinan pasangan yang sudah pun menjalin hubungan cinta selama 9 tahun, entah bagaimana kisah cinta yang mereka jalin sekian lama akhirnya sinar bagai fatamorgana senja yang hilang dikala malam telah menjelang.

Bagaimanakah kisahnya, berikut luahan lelaki tersebut.

“Baju ini aku tempah 2 bulan sebelum melangsungkan perkahwinan..dan 3 minggu dari tarikh kahwin, 
Aku nak batalkan baju ini, sebab kami tak jadi kahwin…tunda ke raya cina

Tapi Tukang jahit cakap dah tak boleh batalkan kerana seluar dah siap…dan aku bagi tahu ok..tak apalah..jahitlah..


Baju ini aku buat Raya selama 3 hari 2 malam..tidur pun aku pakai baju ini..mana-mana aku pergi..pakai baju ini..aku pakai sebab untuk beraya.

Hari ini aku terpaksa hapuskan/bakar..air mata aku mengalir tanpa bersuara ..Betapa sakitnya..pedihnya orang yang kita sayang, Ikhlas jaga seperti nyawa sendiri. 

9 tahun bukan senang nak jaga hubungan…semua dugaan, jalan berliku, susah sekali pun aku tempuhi berseorangan dan walaupun sikit aku tidak melibatkan keluarga aku dalam apa jua masalah. 

Malah masalah Pertunangan pun aku selesai sorang-sorang tanpa melibatkan keluarga aku..hanya aku sorang tempuhi onak duri, maki hamun oleh keluarga cik Tunang..aku hanya boleh bersabar dan diam itulah yang terbaik buat aku”

e-berita.org 
loading...
wartawan jalanan

Share this

Related Posts

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.