Nenek Dikecam Biar Cucu Kencing Atas Lantai PesawatBEIJING - CHINA. Seorang nenek dikecam orang ramai setelah gambar yang memaparkan dia membiarkan cucunya kencing di atas lantai pesawat tersebar di laman sosial.

Beberapa keping foto kejadian dimuat naik oleh penumpang pesawat yang berada di sebelah tempat duduk nenek tersebut dalam pesawat penerbangan dari Zhengzhou ke Beijing.

Menurut penumpang itu, pada mulanya, kanak-kanak itu memberitahu nenek itu bahawa dia mahu membuang air kecil. Namun nenek itu tidak membawa cucunya ke tandas tapi menanggalkan seluar kanak-kanak itu dan membiarkan dia kencing di atas lantai pesawat.

Netizen mengecam tindakan wanita itu yang menyifatkan tindakan itu memberi contoh yang tidak baik kepada kanak-kanak itu.

"Terima kasih dengan contoh seumpama ini dan apabila kanak-kanak itu membesar, pasti dia akan mencontohinya," tulis seorang pelayar sebagaimana lapor Sinar Online..

Insiden seumpama ini bukanlah pertama kali dilaporkan malah tahun lalu, sepasang suami isteri membiarkan anak mereka membuang air besar di dalam kabin dengan alasan tandas pesawat itu terlalu kecil.This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.