(Video) Pelajar Perubatan Terkedu Dengar Jawapan Dari Dr Zakir Naik Selepas Diajukan Soalan


Petang semalam telah berlangsung masjlis ceramah yang dihadiri penceramah terkenal dunia Dr Zakir Naik di Stadium Tertutup Gong Badak, Terengganu di mana kira-kira 30,000 orang telah hadir.

Disebalik kemeriahan majlis yang berlangsung itu, menjadi viral sejak semalam sebuah video yang memaparkan Dr Zakir Naik menjawab pertanyaan seorang pelajar perubatan yang mengadu terbeban dengan yuran pengajian mereka yang tinggi.

Namun jawapan yang diberikan oleh Dr Naik kepada pelajar berkenaan ternyata membuatkan pelajar berkenaan terdiam.

Jom kita lihat video berkenaan.


Berikut adalah terjemahan.

"Kebiasaan saya sebagai seorang doktor utk melatih pelajar perubatan di mana kerajaan harus membelanjakan ratusan ribu ringgit.

Kebiasaannya kebanyakan negara di dunia ini , kolej-kolej kerajaan akan mengenakan caj yang sedikit untuk pengurusan .

Ini datang daripada kuota sokongan kerajaan. dan saya percaya walau kerajaan malaysia sekalipun , ada sesetengah pusat latihan mengenakan caj kapasiti kiranya anda tidak mendapat merit yang disyaratkan .Begitu juga dgn di india. jika anda tidak mendapat merit yg disyaratkan dan tidak mendapat score yg diperlukan dalam fizik, biologi, dan sebagainya, masalah nya atas diri kita sendiri. bukan atas kerajaan.

jadi jika saya pergi ke kolej kerajaan sekalipun, itu adalah fakta bahawasanya kerajaan tidak memberi subsidiari kepada kolej swasta, kerajaan hanya memberi subsidi kepada kolej kerajaan. itu lah yang berlaku di India

saya cabar awak utk mencari di mana pusat pengajian di dunia ini yang mengenakan caj kurang daripada 1000 dolar” katanya kepada pelajar berkenaan. - Siakapkeli.my

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.