(Video & Gambar) Baham Seorang Nelayan, Buaya Sungai Kabong Kini Diburu


Miri: Susulan kes nelayan hilang, Richard Shutine anak Tambi,57, yang dibaham buaya di Sungai Nakat Bakong Miri pada 27 Mac lalu, penduduk kampung yang turut membantu operasi menyelamat kini sedang giat memburu buaya untuk mencari buaya yang menyerang mangsa., lapor Harian Metro.

Penduduk kampung dengan persetujuan keluarga Richard dikatakan terpaksa menggunakan pawang buaya untuk menjejaki buaya lain untuk mencari sisa badan mangsa yang lain selepas mereka berjaya menemui kaki mangsa ditemui pada 5 April, manakala kepalanya ditemui keesokannya di dalam perut buaya berlainan.


Selepas melakukan ritual, penduduk kampung telah berjaya memerangkap buaya buaya bersaiz tiga meter timbul di kawasan sungai di kampung itu kelmarin manakala seekor lagi ditemui mati di tebing sungai.

Menurut menantu perempuan mangsa, Rossni Kamis, 43, buaya berkenaan ditemui kira-kira jam 8 pagi dengan jarak 500 meter dari lokasi mangsa dilaporkan telah dibaham. - Siakapkeli.my

KLIK sini untuk Video: VIDEO .. Peringatan, video mungkin sedikit mengganggu emosi anda.

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.