Siri Mengumumkan Acara WWDC 2016 Akan Berlangsung Pada 13 Jun Ini

Apple mengambil pendekatan yang sangat unik pada kali ini dengan menggunakan Siri untuk memberitahu orang ramai tentang tarikh pengumuman Acara WWDC pada tahun ini.

wwdc-2015-04

Acara yang akan berlangsung di San Fracisco pada 13 hingga 17 Jun 2016 ini akan membongkarkan segala ura-ura yang hangat dibincangkan ketika ini.

Dijangka pengumuman tentang penjenamaan semula MacOS, sistem operasi terbaru, Macbook yang lebih nipis serta iOS 10 akan diumumkan pada acara ini. Kemungkinan Macbook bewarna Rose Gold juga akan diumumkan oleh Apple selaras dengan iPad dan iPhone terbaru daripada Apple.

Buat anda yang berminat untuk mencuba pengumuman daripada Siri ini, anda boleh tanyakan ‘When is WWDC?’ kepada Siri untuk dapatkan jawapan. Apa yang meyakinkan kami tentang pengumuman daripada Siri ini adalah disebabkan Siri kerap memberi jawapan yang berbeza sebelum ini apabila soalan ditanyakan iaitu ‘WWDC is not yet announced’

CgVFBUCW8AE0n22 (1)

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.