Lelaki ini Kongsi Rasa Bangga Dengan Reaksi Orang Luar Negara Apabila Memberitahu "Saya Dari Malaysia"

Nicol David, Faiz Subri, dan yang terbaru Khairul Idham Pawi. Ini antara nama-nama yang mengharumkan nama Malaysia, membuatkan orang-orang di luar sana kenal dengan sebuah negara kecil yang pernah dijajah pada satu ketika dahulu.
Tapi ada satu nama, yang benar-benar menaikkan nama Malaysia di persada dunia. Dan tidak lain tidak bukan, dia adalah mantan Perdana Menteri, Mahathir Mohamad.
Seorang pengguna Facebook, Jefri Jamil, berkongsi rasa bangganya dengan reaksi orang luar negara apabila dia menyebut dia berasal dari Malaysia dan kebanyakan dari mereka akan menyebut nama Mahathir.
Biarpun sudah bertahun-tahun Mahathir meninggalkan tampuk pimpinan negara, nama beliau masih lagi diingati sinonim dengan Malaysia sehingga ke hari ini.
Pada 2008, Jefri berkata dia disapa oleh dua orang mat salleh yang kemudiannya bertanya dari manakah dia berasal. Namun kedua-dua mat salleh itu membuat muka pelik. Jefri dengan pantas menyebut "Kuala Lumpur".
Setelah itu baru lah mat salleh itu berkata "ahhh.. Kuala Lumpur F1.. Mahathir !!."
Ikuti perkongsian penuh dari Jefri : 


This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.