(Gambar) Keadaan Jerebu Di Sabah Ketika Ini Yang Anda Mungkin Tidak Dapat Lihat Di Kaca TV


Ketika cuaca panas negara sedang hangat diperkatakan ketika ini, begitu banyak kawasan yang kering dan pihak bomba menerima begitu banyak panggilan kebakaran hutan berlaku.

Dilihat negeri di Utara Tanah air seperti Kedah dan Perlis dilihat begitu terjejas dengan cuaca panas sehingga mencatat suhu 40 darjah Celsius.

Tetapi tahukah anda bahawa sebuah negeri di dalam Malaysia kini sedang bergelut dengan keadaan cuaca tidak baik yang tidak dirasa di tempat lain iaitu negeri Sabah.

Mana tidaknya, negeri Sabah kini dilanda tiga masalah iaitu cuaca panas, hutan terbakar dan jerebu teruk.

Berikut adalah gambar jerebu di beberapa kawasan di Sabah.

Membakut, Beaufort, Bisulok

SUMBER

Membakut

  SUMBERBeufort

SUMBERPapar

SUMBER

Bongawan

SUMBER
Memetik laporan Bernama bertarikh 31 Mac, Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBP) Sabah memberitahu kebakaran belukar yang kerap berlaku di Sabah  menjadi punca utama jerebu melanda beberapa kawasan di negari ini.

Berdasarkan lama web APIMS, jam 5 petang tadi daerah Keningau menunjukkan bacaan API ketiga tertinggi selepas 1, Banting, 116, 2, Pelabuhan Klang, 73, dan Keningau, 65. - Siakapkeli.my

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.