Editor Majalah Sokong Kegiatan LGBT Maut DitetakDHAKA: Seorang editor sebuah majalah yang menyokong hubungan sejenis serperi gay, lesbian dan dua hala (LGBT) telah ditetak hingga mati, semalam.

Menurut laporan BBC, editor berkenaan, Xulhaz Mannan dan rakannya, Tanay Mojumdar yang turut maut telah diserang oleh seorang lelaki yang menyamar sebagai penghantar barang.

Suspek dikatakan memasuki flat yang didiami Xulhaz dan Tanay sambil membawa barang kononnya untuk dihantar sebelum menetak mangsa sehingga mati..

Kejadian berkenaan disaksikan oleh ibu Xulhaz dan pembantu rumahnya.

Sementara itu, cabang Al-Qaeda di Bangladesh, Ansar al-Islam telah tampil mengaku sebagai dalang kejadian tersebut apabila pertubuhan itu telah memuatnaiknya ke laman sosial milik mereka.

Kejadian berkenaan telah mendapat kecaman daripada organisasi kebajikan dunia, Amnesty International dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat, John Kerry.

"Kejadian ini gagal digambarkan dengan perkataaan dan langsung tidak boleh dimaafkan," kata John hari ini. - Siakapkeli.my

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.