Ceramah Dr Zakir Naik Boleh DiteruskanKuala Lumpur, 12 Apr - Dr. Zakir Naik boleh meneruskan siri ceramahnya di Malaysia termasuk pada Sabtu dan Ahad ini masing-masing di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil dan di Melaka.

Perkara itu diumumkan oleh Menteir di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim di Facebooknya sebentar tadi.

Menurutnya, pihaknya mengadakan perbincangan bersama Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berhubung isu bantahan terhadap program tersebut.

"Saya sudah berjumpa YAB TPM dan IGP (Ketua Polis Negara) dan bersetuju forum Dr Zakir Naik diteruskan. Mereka minta tajuk diubah dengan cara berhemah. Semoga Allah SWT memberkati," katanya.

Sebelum ini, KPN telah menyarankan agar forum Dr. Zakir yang bertajuk "Similarities Between Hinduism and Islam" tidak diteruskan.

Bagaimanapun, pelbagai pihak tampil menyatakan sokongan supaya program ceramah umum itu diteruskan termasuk Perlis yang menawarkan tempat kepada Dr Zakir.


Saya sudah berjumpa YAB TPM dan IGP dan BERSETUJU FORUM DR.ZAKIR NAIK DITERUSKAN.Mereka minta tajuk diubah dengan cara berhemah.Semoga Allah SWT memberkati.
Posted by YB Ds Shahidan Kassim on Monday, 11 April 2016

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.