Guru 'Gila' Dirakam Cuba Perkosa Pelajar Perempuan


China - Pelajar di sebuah sekolah tinggi sebuah sekolah di wilayah Guangxi menghadapi detik cemas apabila seorang lelaki yang juga guru di sekolah tersebut bertindak membogelkan diri dan cuba merogol pelajar terbabit.

Insiden tersebut berlaku pada 28 Mac lalu di Taiping High School di Lingshan County, lapor DailyMail.

Setelah maklum mengenai perkara tersebut, guru-guru lain masuk campur dan pelajar terbabit berjaya meloloskan diri dari genggaman lelaki yang bernama Huo itu.

Beberapa keping foto memaparkan lelaki tersebut dalam keadaan tanpa seurut benang memeluk pelajar wanita itu di depan pelajar lain.

Jabatan Publisiti Lingshan County hari ini mengeluarkan kenyataan berikutan kejadian.

Menerusi kejadian itu, Huo dikatakan menghadapi sakit mental dan bekerja di makmal sekolah berkenaan. Selain itu, kenyataan itu juga turut menyebut guru terbabit turut menerima rawatan pada 2011 kerana sakit mental, bagaimanapun dilepaskan dua tahun selepas itu.

Sekolah itu memutuskan untuk menugaskan Huo di dalam makmal dan berkata dia tidak dibenarkan untuk mengajar kelas. Selama lima tahun, dia menjalankan tugasnya dengan baik.

Kes itu kini dalam siasatan. - Siakapkeli.my


This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.