[24 GAMBAR] Ragam Pelajar UIAM Ambil Gambar Konvo Yang Sangat 'Rare'

Assassin's Creed here, Assassin's Creed there, Assassin's Creed everywhere







Setiap tahun pun, memang inilah pose yang paling popular sekali.

says.com





Yang ni Macam 'Assassin's Creed' jugak tapi lebih kepada ritual menyambut ayahanda yang baru pulang




Bapakku pulang dari kota...
Bapakku belikan kereta...
Lalalalalala~

says.com





Pelajar UIA juga agak sinonim dengan Bukit Tabur. Jadi, tak hairan kalau ramai panjat bukit ni semata-mata nak ambil gambar konvo.






Dari puncak Bukit Tabur boleh nampak UIA seketul dengan jelas. Memang sesuai sangat lah students UIA panjat bukit ni.

P/S: Puncak west yang nampak. Kalau puncak east tak nampak.

says.com





Kalau anda nak tahu, jubah konvo ni bukan untuk dipakai masa majlis konvokesyen je. Tengok ni, siap boleh buat pergi bersukan main basketball.










Eh bukan tu je. Kalau nak pakai masa main tennis...








...dan main ice skating pun boleh.








Nak workout kat gym sambil pakai jubah pun tak ada masalah. Jangan lupa pakai mortar board sekali kat atas kepala.








Jubah ni boleh jugak dipakai untuk acara track and field. Nampak ni, bakal zaujah semua dah bersedia untuk berlari ke hati abang-abang.






Abang-abang dah bersedia nak dakap bakal zaujah? ;)

says.com





Nak yang lebih ekstrem? Nah, rock climbing! Ada siapa-siapa berani?






Wow. Yang ni memang betul-betul next levelSALUTE!

says.com





Tapi dalam banyak-banyak sukan, inilah yang paling rare sekali. Berenang-renang di dalam kolam bersama jubah universiti tersayang. Blup blup blup~








Psst..jubah tu dia beli ok. Jangan buat assumption yang bukan-bukan.

says.com





Aksi broomstick macam dalam cerita 'Harry Potter' pun ada. Cuma lain kali sebelum ambil gambar, make sure tak ada orang photobomb kat belakang ya.










Pelajar UIA turut jadikan filem Hollywood sebagai inspirasi. Kalau yang ni, ia diberi nama 'Star Wars Episod 8: Serangan Orang Jahat Di Pantai Klebang'.












Emmm...Harri Convo?








Kenapa tak ada Hagrid? :P

says.com





Kalau macam ni bukan konvokesyen. Ini 'corn'vocationkatanya.








Cantik! Nuff said.






Apa-apa gambar yang berlatarbelakangkan KLCC mesti akan nampak superb. Saya sayang Malaysia!

says.com





Nak lagi style? Apa kata pergi travel dan bawak sekali jubah konvo. Maka dapatlah anda "berkonvo" di luar negara, macam brader ni.



  • 'Shibuya Crossing' di Tokyo yang dikenali sebagai lintasan paling popular dan paling sibuk di dunia.





This is Tokyo people! Bukan senang nak dapat peluang ambil gambar dengan jubah konvo di luar negara. Konvo pun mungkin sekali je seumur hidup. Betul tak?

says.com





Akan tetapi, tiada apa yang boleh mengalahkan gambar si anak dengan si bapa tua di ladang kelapa sawit ini. Sebak, sayu, dan memang TERBAIK!








Tiba-tiba mata masuk habuk. Sob sob :'(

says.com





Apa-apa pun, tahniah kepada semua pelajar yang telah berjaya mengharungi liku-liku hidup sebagai seorang mahasiswa di universiti. Ingat, this is just the beginning.




Ijazah yang diperoleh merupakan satu amanah besar yang perlu digalas sebaik-baiknya pada masa hadapan. Semoga anda semua terus berjuang memartabatkan keluarga, bangsa, agama, dan negara.

says.com





Dan kepada mereka yang telah, sedang, dan bakal membina masjid, semoga berkekalan hingga ke anak cucu kami ucapkan. #TillJannah #UIABest



This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.