[VIDEO] WANITA KRISTIAN BERTANYA: KENAPA WANITA ISLAM PAKAI TUDUNG? SH AHMAD DEEDAT MENJAWAB


WANITA KRISTIAN BERTANYA: KENAPA WANITA ISLAM PAKAI TUDUNG? SH AHMAD DEEDAT MENJAWAB | Almarhum sheikh ahmad hoosen deedat di lahirkan di surat,india panda tahun 1918,ayah beliau adalah tukang jahit dan beliau berhijrah ke afrika selatan pada tahun 1927.


ANDA BOLEH LIKE PAGE KAMI DI FACEBOOK UNTUK KISAH2 LAIN :)
klik disini untuk ke page kami  --->   IsuKakiPanas


Ibu beliau meninggal dunia di india beberapa bulan lepas selepas beliau berhijrah ke afrika selatan.disebabkan masalah keuangan beliau terpaksa berhenti sekolah semasa berumur 16 tahun dan mulai bekerja pada masa itu.


Beliau juga bekas pengurus islamic propagetion centre international (IPCI) di afrika selatan,pengarang lebih dari 29 buah buku dan mengedar jutaan salinan buku-bukunya secara percuma.telah ribuan kali berceramah di serata dunia dan beberapa ribu orang telah memeluk islam atas usaha gigih beliau.


Beliau lumpuh pada 3 may 1996 dan meninggal dunia di rumahnya,isteri beliau hawa deedat,meninggal dunia pada 28 ogos 2006 ketika berumur 85 tahun.
Semoga Almarhum sheikh ahmad hoosen deedat ditempatkan bersama golongan yang dirahmati allah swt.

ANDA BOLEH LIKE PAGE KAMI DI FACEBOOK UNTUK KISAH2 LAIN :)
klik disini untuk ke page kami  --->   IsuKakiPanas

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.