Ustaz ditetak taruh nyawa selamatkan isteriKuala Lumpur : Pensyarah jabatan al-Quran dan al-Hadis, Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya, Profesor Madya Dr Fauzi Deraman, menerima lapan jahitan di kepala selepas ditetak dua lelaki yang cuba menyamun isterinya di hadapan rumahnya di Jinjang, kira-kira 11 pagi tadi.


Dalam kejadian berkenaan, Fauzi yang juga penceramah bebas ditetak kumpulan terbabit selepas berusaha menyelamatkan isterinya yang diserang kumpulan itu.


Menurut sumber, dua penjenayah itu dilapor menaiki motosikal jenis Yamaha 125Z sebelum menyerbu masuk ke rumah mangsa."Biarpun mangsa cuba untuk menutup pintu rumahnya namun dia gagal sebelum seorang daripada suspek cuba merampas gelang tangan milik isterinya.

"Fauzi yang cuba menyelamatkan isterinya itu bergelut dengan seorang penjenayah sebelum rakan suspek menetak kepalanya menggunakan parang."Dua suspek kemudian melarikan diri bersama gelang tangan itu sebelum Fauzi dibawa jirannya ke Hospital Selayang untuk mendapatkan rawatan lanjut," katanya.


Sumber:

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.