(2 Gambar) Gempar! Gambar Bekas Isteri Najib Puteri Zainah Eskandar Disebar!

type='html'>

Pada April 1984, majalah Keluarga telah menyiarkan temubual bersama Toh Puan Tengku Puteri Zainah Binti Tengku Eskandar, iaitu isteri (kini bekas isteri) Menteri Besar Pahang ketika itu, Dato’ Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak (kini Perdana Menteri Malaysia).


Temubual oleh penulis bernama Hasnifalina itu dilabelkan sebagai Eksklusif, mungkin kerana Tengku Puteri Zainah jarang atau pun tidak pernah ditemubual oleh pihak media cetak sebelum itu.

Walau bagaimanapun, hasil temubual “eksklusif” itu tidaklah begitu menarik pun melainkan hanya tajuknya yang boleh dikatakan sedikit mencuit hati.

Tengku Puteri Zainah agak segan untuk bergambar bagi disiarkan dalam majalah. “Badan saya gemuk sikit, tak payahlah ambil gambar”, kata beliau yang ketika itu baru selesai berpantang selepas melahirkan anak ketiga.


Apabila ditanya tentang bagaimana beliau menghadapi khabar angin yang biasa melanda kerjaya politik suaminya, Tengku Puteri Zainah menjawab, “Khabar angin memang perkara biasa dalam politik, samalah seperti gossip di kalangan artis. Yang penting kita harus dapat membezakan yang mana satu khabar angin dan yang mana satu khabar betul”.

Tengku Puteri Zainah juga dikatakan bergiat dalam beberapa persatuan wanita atau pertubuhan sukarela yang bertujuan untuk mengeratkan hubungan orang kenamaan (contohnya isteri-isteri wakil rakyat) dengan rakyat biasa.

Beliau berpendapat, hubungan erat dengan rakyat adalah perlu kerana “rakyat juga memainkan peranan yang penting dalam menentukan perjalanan jatuh bangunnya seseorang menteri itu”.

Nota tambahan: Gambar Tengku Puteri Zainah juga pernah dijadikan hiasan muka hadapan majalah Wanita pada tahun 1980-an.

Sumber

This blog is created for your interest and in our interest as well as a website and social media sharing info Interest and Other Entertainment.